Inhoud

Inhoud

Afbeeldingsgalerie

 

Weekend Workshop Trekharmonika (GC) met Greet Wuyts

 

”zomerse klanken”

 

 26-28  april 2024  in De Holdeurn,  Berg en Dal (bij Nijmegen)

 

Over ons:

Greet Wuyts: geeft inmiddels 26 jaar les aan de muziekacademie; diatonisch accordeon, ensemble en muziekgeschiedenis. Daarnaast werkte zij vele jaren in het muziekinstrumentenmuseum te Brussel voor de educatieve dienst. Ze geeft workshops in binnen- en buitenland; in Nederland was ze vele jaren docent bij TEEU, De Herfstweek, Doorslaande tongen, workshops van Stichting Draailier en Doedelzak, en bij particuliere initiatieven. Ze toert als muzikant met Cecilia, en met Filenko; deze beide bands spelen dansmuziek pur sang, zowel uit de oude doos als nieuw en eigentijds.   www.ceciliafolk.be

 

Hilbert Post: kookt voor groepen, speelt trekharmonika en organiseert muziekweekenden. www.hilberthelpt.nl

  

De workshop: 

De voorbije zomer was weer vol van mooie, frisse en lieflijke muziek, van dansen en ontmoetingen, van ontdekkingen en passie! Het duurt nog even, maar in april zien we elkaar weer in het mooie Berg en Dal, en kan ik deze muziek met jullie delen.

Tijdens de workshop oefenen we enkele melodieën uit dit zomerse repertoire, gebaseerd op traditionele muziek uit Europa en de UK; wals, jig, gavotte de l’Aven, een Ierse ballade, …

We werken de muziek uit door dieper in te gaan op ritme, op accenten, versieringen en variaties.

Ook het begeleiden van deze melodieën komt aan bod; we spelen variaties op de baskant en we leren uitgebreide akkoordgrepen aan de melodiekant.

We oefenen zowel harmonische als ritmische begeleiding.

De bedoeling is dat we in groepjes, of met z’n allen, een arrangement kunnen opbouwen om samen te spelen en eventueel op te dansen en bij te zingen. Plezier en genieten staan voorop!

We spelen op de GC harmonica.

De melodieën staan genoteerd met noten en indien gewenst met de cijfers erbij. Tijdens de workshop gebruiken we vooral de oren.  Vooraf stuur ik geluidsfragmenten. Het instuderen doen we gezamenlijk vanaf de vrijdagavond.

 

Programma van het weekend

ontvangst op vrijdag om 17.00 uur. Diner en daarna eerste workshop

zaterdagochtend: workshop.

zaterdagmiddag lunch, pauze  gevolgd door workshop en  diner

zaterdagavond  korte workshop gevolgd door samenspel

zondagochtend: workshop

zondagmiddag: lunch, pauze en afsluitende korte workshop. Het weekend eindigt ca. 16.30

 

Het verblijf:

We verblijven in Berg en Dal, vlak bij Nijmegen in een mooie omgeving: www.holdeurn.com    Gelegen op de stuwwal tussen Nijmegen en Beek in een schitterende bosrijke omgeving. We hebben enkele appartementen met tweepersoons kamers. Douche en toilet zijn op de gang. In het grootste appartement kunnen we gezamenlijk eten en muziek maken. 

 

De kosten:

De kosten voor het weekend zijn € 245,00 p.p. Je deelt een kamer met iemand van hetzelfde geslacht.

Eenpersoonskamer: wil je geen kamer delen, dan is het op beperkte schaal mogelijk een kamer voor je alleen te boeken. De toeslag voor eenpersoonsgebruik  is € 50.00, dus totaal € 295,00.

Dit bedrag is inclusief alle maaltijden (vrijdagavond diner tot zondagmiddag lunch),  workshop, koffie en thee, fruit en lakenpakket. Zelf meenemen: trekharmonika,  toiletartikelen, handdoek.

 

Informatie

Voor vragen en aanmelding:  hilbert@hetnet.nl   0031 6-33 892 492 over de workshop   Greet 0032 474 21 62 49