Over Hilbert

25 jaar lang was ik leidinggevende in verschillende openbare bibliotheken. Dat was best leuk werk. Maar meer ook niet. Al jaren droomde ik van iets anders. De opleiding tot Primal rebirth therapeut bij het Aumm instituut (www.aumm.nl) bracht me steeds terug naar de vraag: wat is voor mij belangrijk, wat wil ik echt. Eigenlijk had ik geen flauw idee wat ik wilde, waar ik warm voor liep. Wel werd steeds duidelijker dat "best leuk" niet genoeg meer was.

Eind 2009 heb ik het roer omgegooid. Een familieopstelling maakte duidelijk dat ik wel steeds sprak over iets anders, maar nooit de definitieve stap zette. Die dag heb ik besloten om echt te zoeken naar wat mij inspireert, waar ik warm voor loop. En de volgende dag heb ik de eerste stap gezet: ontslag uit mijn vaste baan met goed pensioen, doorbetaling bij ziekte, betaalde vakantie dagen etc.

Een retraiteweek gaf de inspiratie voor de volgende stap. Voor mezelf beginnen en mijn inkomen verdienen met verschillende dingen die ik doe met passie en plezier. Zelfstandig zijn, zelf beslissen en zelf uitvoeren wat ik belangrijk vind. Zo eenvoudig eigenlijk, had ik daar al die jaren over moeten doen? Blijkbaar! Op www.neemontslag.nl/verhalen/hilbert-ik-kan-leven-van-mijn-passie heb ik beschreven hoe dit allemaal gegaan is. Een goede site voor iedereen die niet meer blij is in zijn/haar baan!

Op dit moment:
-ondersteun ik zorgvragers met een Persoonsgebonden budget (PGB)

- kook ik voor groepen

-organiseer ik wandelweekeinden met een thema. Gepland staat:

- wandelen en trekharmonika spelen samen met Mark Sohngen.

 

Heel verschillende werkzaamheden, maar de overeenkomst is dat ik ze met passie doe. Daarnaast vind ik nu de tijd en de rust om een instrument te bespelen. Sinds september 2010 oefen ik ijverig op de trekharmonika. Met dank aan Gerard Gerritsen, die via zijn site www.ggms.nl allerlei instructiefilmpjes aanbiedt, heb ik mezelf trekharmonika leren spelen.

Met ingang van 2019 ben ik samen met mijn partner beschikbaar als oppas voor huis en huisdieren. We zijn ingeschreven bij de site www.voor-elkaar.nl